Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Замразените пари по „Околна среда” няма да спрат изграждането на Водния цикъл в Кърджали

Замразените пари по „Околна среда” няма да спрат изграждането на Водния цикъл в Кърджали

Публикувана на 23.06.2014 | 13:54
1035 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


Независимо от замразените пари по програма „Околна среда” на ЕС, строителите на Водния цикъл в Кърджали продължават да работят по обекта. Това съобщават от пресцентъра на Община Кърджали.
Те са поели ангажимент да си свършат работата преди срока, посочен в договора – края на годината, в рамките на следващите 2-3 месеца. Това заяви ръководителят на проекта за Водния цикъл на Кърджали инж. Митко Синабов. И бе категоричен: „Кърджали няма да остане разкопан, заради забавените пари”.

По думите му Община Кърджали също е отправила две искания към МОСВ за възстановяване на близо 6 милиона лева, а такива искания били направили и всички останали 57 общини в България със замразени пари по проектите за водния цикъл. „Нито една община не може да си позволи такива суми и очаквам дори и да не бъдат размразени парите от Брюксел, националният бюджет да ги поеме”, коментира инж. Синабов. Той обаче очаква и всеки момент средствата по Околна среда да бъдат размразени и да се осъществят плащанията.

От думите му стана ясно още, че община Кърджали е получила финансова санкция в размер на 2,5 милиона лева за избора на офертите от фирми-изпълнители на пречиствателната станция на Кърджали, която е част от проекта за Водния цикъл. „При нас са констатирани не толкова нарушения на процедурата, колкото неспазване на изискванията по изискуемите стажове на специалистите, които са във фирмите-изпълнители”, посочи инж. Синабов.

По думите му кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е разпоредил да се обжалва санкцията и се надява тя да бъде отменена от съда. Съдебната процедура няма да забави дейностите по изграждането на пречиствателната станция, убеден е ръководителят на проекта за Водния цикъл на Кърджали.

© пресцентър на Община Кърджали