Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Започва младежката академия „Green Academy - Зеленото бъдеще - това сме ние”

Започва младежката академия „Green Academy - Зеленото бъдеще - това сме ние”

Публикувана на 30.11.2012 | 12:24
965 прочитания


Община Смолян ще бъде партньор на събитието младежка академия под надслов „Green Academy - Зеленото бъдеще - това сме ние”, която започва днес и ще продължи до 2 декември в Пампорово. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Форумът се организира от българския евродепутат Владимир Уручев и фондация „Клийнтех България”, която има мисията да разпространява устойчивата култура на различни обществени нива, интегрирайки иновативни методи за комуникация и реализация на "зелени" стратегии. В академията ще се включат около 50 младежи от Смолянска и Врачанска област, студенти от филиалите на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и ВСУ „Черноризец Храбър” в Смолян.
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ също е партньор на събитието. Академията има за цел да запознае младите хора с най-новите тенденции и перспективи в сферата на зелената икономика. Ще бъдат развити различни практически направления, свързани с устойчивото развитие, стартирането на „зелен” бизнес, създаването на нови работни места, финансирането на „зелени” проекти и др. Участниците в обучението ще формулират и изследват конкретни идеи, които в бъдеще да прерастват в проектни предложения или потенциален бизнес за региона. Семинарът ще допринесе за изграждане на компетенции сред младите изгряващи лидери в усвояването на евросредства, развитие на конкурентноспособността, подкрепа на местните предимства и устойчивото планиране.
Всички участници ще получат сертификати след 3-дневното си обучение.