Защо си струва да използваме хранителни добавки?

Публикувана на 22.02.2022 | 19:27
634 прочитания


На пазара на хранителните добавки много често се появяват нови продукти, които се превръщат в истински хит. Заслужава си да подкрепяте Вашето здраве и красота с качествени хранителни добавки. Сега на внимание заслужава колагенът. Той се използва от звездите на шоубизнеса и от инфлуенсърите. Този белтък е изключително важен за поддържане на кожата млада, за нейната стегнатост, гъстота и добро хидратиране.

Какво представлява колагенът?


Колагенът е белтък, изграждащ кожата. Той се среща естествено в човешкото тяло, но с напредването на възрастта неговите структури се влошават и процесите на обновяване не протичат толкова бързо, за да задоволят търсенето. Именно поради това кожата остарява, намалява стегнатостта й и става слабо овлажнена. За щастие, съвременната хранителна биотехнология позволява създаването на висококачествени продукти, които могат да се консумират под формата на добавки за поддържане на организма отвътре. Ето защо е създаден колагенът за пиене, който се смята за най-добрия източник на този белтък.

Какъв колаген за пиене да изберем?

Колагенът се получава от различни източници. Можете да изберете риба, телешко, свинско или птиче месо. Първият се счита за най-добър и той е най-често се използваният от съзнателни потребители. Среща се в различни форми на пазара на хранителни добавки. Има таблетки, прах за разтваряне във вода или колаген за пиене. Последният е най-добре оценяван в изследванията, които показват, че колаген хидролизатът под формата на воден разтвор се усвоява най-добре от човешкото тяло. Ако решите да използвате добавки, правете го разумно. Това означава, че си струва да изберете колагенови напитки, които да консумирате, които са удобни и ефективни. Можете да ги вземете със себе си по пътя за работа, редовно се грижете за красотата не само на кожата си, но и на костите и ставите.

Върху какво влияе колагенът?

За да видите ефекта на колагена върху човешкото тяло, трябва да сте упорити и да го допълвате дълго време, поне два или три месеца. Ако го приемате за по-кратък период от време, може да не забележите грандиозни промени. След известно време обаче ще забележите разлика в качеството на кожата. Тя ще стане плътна, еластична и добре овлажнена. Цветът й ще се подобри, ще изглежда по-здрава и по-млада. Освен това колагенът действа чудесно и на ставите, което е важно например за хора, които редовно спортуват, дори и състезатели. Те изразходват ставите си по този начин, но добавянето на колаген подпомага добрата им хидратация.

Какво трябва да помним, когато приемаме колаген?

Най-добре е колагенът да се приема с аскорбинова киселина, тоест с популярният витамин С. Научните изследвания забелязват, че той подобрява усвояването на колагена в кръвта, което се случва в храносмилателната система. Самият колаген не е вкусен продукт, поради което този под формата на напитки най-често съдържа плодов екстракт и захар. Струва си да се обърне внимание колко от тези добавки има в 100 g от готовия продукт. Благодарение на това измежду много различни предложения на пазара е възможно да изберете най-добрия колаген, който ще бъде ежедневна подкрепа за човешкото здраве.