Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Жителите на Брезница започват щафетна гладна стачка срещу директора на училището

Жителите на Брезница започват щафетна гладна стачка срещу директора на училището

Публикувана на 29.05.2012 | 18:17
1437 прочитания


Щафетна гладна стачка срещу директора на училището започват жителите на гоцеделчевското село Брезница, съобщи председателят на инициативния комитет на протеста Ахмед Чолак. Още от началото на учебната година родителите настояват директорът на училището Ангел Живков да бъде сменен.

"До конкурса имахме уверение, че директорът няма да присъства в училището. За нас беше изненада, че той пак се появи и започна да се разпорежда", допълни още той. Протестиращите родители ще искат отстраняването на Живков и назначаването на нов временно изпълняващ тази длъжност.

Децата няма да гладуват, но възрастните ще проведат щафетна гладна стачка.

"Страхуваме се, че може да анулират годината на учениците. Децата се плашат, че не посещават училище. Родителите също плащат, защото вече трети месец са им спрени семейните добавки", коментира Чолак.

От инициативния комитет са провели няколко срещи с Живков, но той не е приел да напусне доброволно. "Вчера проведохме среща и с началника на РИО Ивайло Златанов, за да се реши проблемът, но не беше проявено разбиране", обясни Чолак. Стачката ще започне утре от 7.00 часа в района на училището.

Единствената осъществена среща с началника на РИО-Благоевград е била под натиска на комитета, когато Златанов е бил на посещение в училището в Брезница.

© БЛИЦ