Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Жителите на Загражден може да отменят предвиден за 4 юни протест

Жителите на Загражден може да отменят предвиден за 4 юни протест

Публикувана на 30.05.2017 | 13:12
3631 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Община Баните
Община Баните


​Извънредна работна среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кмета на Загражден Венцислав Шишков, кмета на община Баните Милен Велчев, областния управител на Смолян – Недялко Славов, както и Инициативен комитет „Сдружение горди загражденци” може да промени решението на жителите да протестират на 4 юни, както смятаха.

Те имаха намерение да блокират пътя Смолян – Пловдив, при разклона за Лъки, на Юговското ханче, тъй като вече 56 години чакат пътната връзка от Загражден до Белица да се реализира, а миналата седмица стана ясно, че не е предвидено финансиране за този участък.

Кметът на родопското село изрази уверение, че най-после ще има развитие на този проблем и работата по пътя ще започне скоро. „Търпението на хората се изчерпа, тъй като за да го има този път още през 1961 година всички жители се включваха задължително на ръка да къртят скалната маса, а който не се бе включил, го наказваха с още 100 дни работа”, каза още кмета и допълни, че са писали докладна и до премиера Бойко Борисов.

© Родопчани