Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Жителите на родопското село Момчиловци започват да учат китайски

Жителите на родопското село Момчиловци започват да учат китайски

Публикувана на 28.07.2017 | 23:01
2240 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Снимка: Сийка Суркова
Снимка: Сийка Суркова


​Жителите на родопското село Момчиловци започват курс по китайски език на 4 август от 18 часа. В курса са включени и лекции, свързани с китайската култура, история, медицина и чайната церемония. Той ще се провежда в ритуалната зала на кметството - за възрастни, и в читалището- за децата. Продължителността му е до 10 септември.

Кметът на селото Сийка Суркова призовава всички, които искат да се включат, но са пропуснали възможността да се запишат в предварителния списък, да се  свържат с нея.  Окончателният списък трябва да е готов до понеделник сутринта.

Китайските туристи вече са постоянни гости на селото, а китайската компания Bright Dairy произвежда млечен продукт с марката „Момчиловци“. Тя е и основен организатор и спонсор на Фестивала на киселото мляко, който се провежда всяка година в родопското село.

В началото на месеца в Момчиловци гостуваха отново представители на фирмата, произвеждаща киселото мляко в Шанхай, а също и телевизионен екип от една от най-гледните телевизии в Китай, която снимаше рекламен филм за селото със заглавие "Аз съм от Момчиловци".

© Родопчани