Злато, сребро и бронз донесоха рудоземските самодейци от Балканския шампионат в Хисаря

Публикувана на 12.06.2014 | 12:56
1169 прочитания
снимки: НЧ "Христо Ботев-2000" град Рудозем
снимки: НЧ "Христо Ботев-2000" град Рудозем


Самодейците от НЧ "Христо Ботев- 2000" -град Рудозем участваха на Третия Балкански шампионат по фолклор "Евро Фолк- ЖИВА ВОДА", съобщиха от рудоземското читалище. Значимото събитие се проведе в град Хисаря в дните от 4-ти до 8-ми юни. В него взеха участие над 2000 самодейци, които показаха своята обич към фолклорното изкуство.

Трите рудоземски формации (Гайдарски състав, Танцов състав и Група за изворен фолклор) се представиха блестящо и заслужено бяха възнаградени с медали.

Гайдарският състав с художествен ръководител Тодор Кайков спечели златен медал с изпълнението на "Гайдарска сюита". Групата за изворен фолклор с ръководител Соня Борисова извоюва среброто с невероятно изпълнение на "Китка от родопски песни". Танцовият състав към читалището с ръководител Екатерина Лазарова също беше окичен с медал- танцьорите получиха бронзово отличие за изпълненията си.

Балканският шмпионат по фолклор "Евро фолк - Жива вода" се провежда за трети път. Домакин на това значимо събитие е един от най-красивите и древни градове на Балканския полуостров- Хисаря.

© Родопчани