Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Златоградски ученици получиха награди в Народното събрание

Златоградски ученици получиха награди в Народното събрание

Публикувана на 03.04.2014 | 16:52
1931 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


На 31.03.2014 г. в пленарната зала на Народното събрание се състоя церемония за награждаване на отличените в конкурса за есе на тема „Екзарх Антим І – хранител на вярата и строител на държавността“ под патронажа на Народното събрание, съвместно с Министерство на образованието и науката. Това съобщават от пресцентъра на община Златоград.

В него участваха 52 ученици от VІІ до ХІІ клас от шестте училища, носещи името на Екзарх Антим І - от Видин, София, Пловдив, Златоград, Казанлък и Балчик. 13 са отличени, сред тях от златоградското училище са: Йордан Джамбазов от 10а клас, Анджела Папучарова- 11а клас и Татяна Юрчиева-12а клас с преподаватели Даниела Алемкова, Теменужка Топчиева и Невена Джамбазова.

В награждаването участваха председателят на Народното събрание Михаил Миков, заместник-министъра на образованието и науката Атанаска Тенева, председателят на журито за оценяване-проф. Андрей Пантев и членовете Христо Буцев и Николай Николов, председателят на комисията по образованието и науката в парламента-проф. Ваня Добрева, народни представители, директорите на училищата, участвали в конкурса, учители и ученици. Проф. Пантев откри церемонията, поздравления отправиха председателят на Народното събрание Михаил Миков, а от името на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова- заместник-министъра на образованието и науката Атанаска Тенева.
Общо 17 ученици от училището се включиха в конкурса и всички получават почетна грамота, а отличените - и награди от Народното събрание.

© пресцентър на община Златоград