Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Златоградските хокеисти - вицешампиони на България за 2014 година

Златоградските хокеисти - вицешампиони на България за 2014 година

Публикувана на 01.10.2014 | 12:58
1092 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


Държавното първенство по хокей на трева на открито за момичета и момчета до 14 години се проведе на настилка с водна основа на стадиона в курортен комплекс Албена на 27 и 28.09.2014 г. В него премериха сили 8 отбора от Дивизия „А“ и 5 отбора от Дивизия „Б“. В ранг-листата на Българската федерация по хокей за 2014 г. отборът ни дели 6-7 място с отбора на Хеброс –Харманли,което му даде право да играе в „А“ Дивизия. Проливните дъждове не спряха ентусиазма и желанието за победа на всички отбори. Въпреки лошото време, състезателите успяха да покажат своите умения и тези, които надиграха противника с повече голове, постигнаха своите успехи. 
 
В първата фаза на турнира огборът ни попадна в тежка група и с две победи и равен резултат срещу Академик получи правото да играе за първо-четвърто място във втората фаза,където надигра отборите на Чепинци и Харманли,но отстъпи на Академик след равностойна игра.
 
Крайното класиране при 14 годишните в Дивизия „А“ за 2014 г. е 
8 място – Клуб „Христо Ботев“ – гр. Пловдив
7 място – Клуб „Пловдив “ - гр. Пловдив
6 място – Клуб „ Дунав“- гр. Свищов
5 място – Клуб „Евлоги Георгиев“ - гр. Варна
4 място - Клуб „Чепинци“ – с. Чепинци
3 място - Клуб „Хеброс“ – гр. Харманли
2 място – Клуб „Златоград“ – гр. Златоград
1 място – Клуб „Академик плюс“- гр. София
 
За Най-добър вратар на първенството бе определен Виктор Бурдев (Златоград)
 
В отбора на Спортен клуб „Златоград” участваха : Веселин Въргов, Андон Манев, Виктор Бурдев, Мехмед Осман, Тедиан Валенцов, Александър Кормов, Благовест Ликов и Ивайло Кильов. Треньор на отбора е Велин Хаджиев. Всички състезатели показаха борбен дух и сърцата игра и заслужено постигнаха този изключителен за клуба и общината ни успех.
На хокеистите бяха връчени персонални медали и купа за отбора.
© пресцентър на Община Златоград