Змии влизат в търънските домове- ужасът в родопското село продължава

Публикувана на 19.05.2014 | 14:53
1966 прочитания


Жителите на село Търън продължават да живеят в страх заради наличието на змийско гнездо в подпорна стена в селото, съобщава кметът на населеното място Явор Говедаров.

По неговите думи след като е подал сигнал за змийската напаст, екип на група „Спасителна дейност” към пожарната са отишли на място и са поръсили с препарат срещу влечуги района, където е най-близката къща до подпорната стена. По думите на Говедаров обаче препаратът е прахообразен и дъждовете през последните дни го отмиват. „Змиите законът ги пази, а кой ще пази хората”, възмущава се кметът. По думите на Говедаров единствената добра новина за момента е, че специалист на място установил, че става дума за водни змии, които не са отровни. Заради сивият им цвят отначало хората мислили, че са отровни. Това обаче не успокоява хората, които изпитват ужас само като ги видят.

Говедаров обясни, че в първата къща, която е най-близо до стената, собственикът Ицко Камбуров видял две змии в кухнята, а той има малки деца. В района на къщата изгонил около 13 змии. Кметът каза още, че жителите на село Търън изпитват ужас когато трябва да преминават по тротоара над подпорната стена, от която постоянно излизат змии. По неговите думи при слънчево време гледката е смразяваща, сякаш гледаш шарен килим. За да успокои жителите на селото всеки ден на това място кметът оставя дежурен, който да прогонва влечугите. Говедаров заяви, че със съдействието на община Смолян ще закупи два килограма от препарата срещу змии и ще раздаде на собствениците на къщи, чийто домове се намират близо до стената. По думите му обаче, не е редно и нормално хората да живеят в непрекъснат страх и да не смеят да пускат децата си да играят навън.

Етикети: Търън, змии, ужас
© Фокус