Звезделски водопад – една очарователна родопска забележителност

Публикувана на 22.09.2017 | 17:37
13035 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg

​Очарователните природни кътчета на Родопа са безброй. Без съмнение обаче едни от най-красивите и най-впечатляващите природни картини Родопа рисува край своите водопади, обградени от буйна родопска природа и необятна родопска красота.

Едно от тези омайни родопски кътчета се намира край изоставените мини Звездел. За съжаление, през летния период водопадът не е особено подходящ за посещение, тъй като поради горещините и липсата на валежи почти пресъхва. За сметка на това пък през пролетта и есента, когато валежите изобилстват, а и природата е особено красива, посещението на водопада е истинско приказно изживяване.

Височината на водния пад не е особено голяма, около 15 метра, но пък ефирния и грациозен пад на водата е изумителен.

Посещението на прекрасния Звезделски водопад можете да съчетаете и с посещението на друг един интересен обект – крепост Асара, отново намираща се в района на изоставените мини Звездел.

Докосването до водопада е едно несравнимо родопско изживяване, което кара чувствата като гордост, изумление и възхищение да изпълнят човешката душа, а всички думи и възклицания в този момент биха били напълно излишни.

© Родопчани